Maar behalve dat ik er attent op werd gemaakt dat je met tekens in je zoekopdrachten (zoals " ", - , + , .. , *) kunt vergemakkelijken, kwamen er ook nog wat andere leerzame dingen om de hoek kijken. De meeste van deze effecten zijn ook te gebruiken bij http://www.google.com/advanced_search. Maar het is wel sneller als je het gewoon kan intypen.
Zo kan je bijvoorbeeld met filetype:pdf zoeken naar alleen pdf bestanden. Met site: kan je een bepaalde website bezoeken, of als je .nl invult, zoekt google alleen bij pagina's die .nl aan het einde hebben. Kan soms best handig zijn.
Maar ik leerde nog meer van Ewoud:
Dit was nieuw voor mij: Google scholar. Dit is een zoekmachine om te zoeken in wetenschappelijke publicaties. Heel handig als je bijvoorbeeld een masterpiece moet maken.
Uittypen van tekst, geschreven of getypt? Op de iPad kan de app textgrabber hierbij van dienst zijn. De app kan een afbeelding omzetten in tekst. Deze techniek heet OCR. Zo is een PDF of een afbeelding met een nuttige tekst dus niet meer een berg werk. Fijn.
En ik werd weer even herinnert dat Evernote een hele fijne manier is van notities bijhouden, en gecategoriseerd, dus makkelijk terugzoeken van je aantekeningen. On the go foto's en andere bestanden bijvoegen. Nieuw voor mij was dat je ook stukjes van je aantekeningen kan delen met andere gebruikers, en dat ook Evernote een OCR functie heeft, en dit standaard doet met al jouw afbeeldingen, om ze doorzoekbaar te maken. Goed om te weten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten